Nieuwe Nederlandse literatuur

Voor wie?

Docenten en mediathecarissen werkzaam in de bovenbouw van het HAVO/VWO die snel een overzicht van nieuwe fictie titels voor hun eindexamenleerlingen zoeken waarbij vorm en inhoud goed aansluiten op niveau en belangstelling van die leerlingen.

Programma

14.00 – 14.30     Inloop en kennismaking, koffie/thee

14.30 – 15.00     Afstemming, welke bagage heb ik al?

15.00 – 15.15      Hoe breed is het aanbod? Welke sets boeken kiezen de deelnemers vandaag?

15.15 – 15.45      Korte impressie van niet gekozen boeken

15.45 – 16.00      Koffie/thee pauze

16.00 – 17.15      Aan de slag met gekozen boeken (auteurs, thema’s, genres)

17.15 – 17.30       Hoe bij te blijven?

17.30 – 18.00     Afsluiting met drankje en hapje: Welke boeken ga ik z.s.m. lezen?

Contactinformatie en handouts

``Veel mooie tips gekregen, inspirerend, pleidooi voor meer poëzie, zélf lezen, loslaten, titels presenteren, leestijd in de klas realiseren``

Wanneer en waar?

Voor individuele deelnemers zullen deze trainingen op vrijdag 25 september en 30 oktober 2020 gegeven worden op onze trainingslocatie S2M Amersfoort CS. Neem voor incompany trainingen contact op met Het Leesbureau via dit formulier (ook hiernaast rechts). De locatie die Het Leesbureau heeft geselecteerd is een inspirerende en goed geoutilleerde trainingslocatie, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Praktische informatie

Maximale groepsgrootte 16 deelnemers.
Inclusief literatuurlijsten en achtergrondmateriaal. Volg nu meteen al de maandelijkse podcast ‘VO-Leest!’ en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Via het online platform van ‘VO-Leest!’ kun je eveneens vanaf oktober deelnemen aan inhoudelijke discussies over literatuuronderwijs en maak je gebruik van elkaars expertise en ervaringen.

Prijs

Standaardprijs per deelnemer: € 195.00 (incl. btw)
Early Bird Ticket bij aanmelding tenminste 6 weken vóór de trainingsdatum: € 175.00 (incl. btw).
Maak gebruik van het professionaliseringsbudget van de school!

Kortingsregeling

Bij aanmelding van minimaal 3 deelnemers voor een en dezelfde training ontvangt elke deelnemer 10% korting. Deze korting is alleen geldig bij tegelijk inschrijven via dit formulier (ook hiernaast rechts). De korting geldt op de vaste basisprijs en geldt niet voor het Early Bird Ticket.

Deze training boeken op eigen schoollocatie

Alle trainingen van Het Leesbureau kunnen ook op school gegeven worden. Natuurlijk wordt er dan overlegd over maatwerk, zoals

  • handvatten voor bestaande leesprojecten,
  • uitbreiding met titels voor de midden/onderbouw,
  • extra aandacht voor poëzie,
  • extra aandacht voor literaire non-fictie.

De prijs voor een incompany training is € 895.00 exclusief btw en reiskosten. Een incompany training is dus vaak al interessant vanaf 5 of 6 deelnemers.Vraag daarom altijd vrijblijvend informatie aan. Neem hiertoe contact op met Het Leesbureau via dit formulier (ook hiernaast rechts).