Activerende werkvormen in het literatuuronderwijs

Voor wie?

Docenten werkzaam in het VO die zich willen informeren m.b.t. werkvormen die leerlingen boeien en betrokken maken bij gelezen literatuur en zodoende een actieve leerhouding van hun leerlingen stimuleren.

Programma

14.00 – 14.30     Inloop en kennismaking, koffie/thee

14.30 – 15.00     Afstemming, welke bagage heb ik al?

15.00 – 15.20     Werkvorm 1 uitvoeren en evalueren

15.20 – 15.55     Didactiek en activerende werkvormen

15.55 – 16.05      Koffie/thee pauze

16.05 – 16.30     Werkvorm 2 uitvoeren en evalueren

16.30 – 17.30     Soorten activerende werkvormen

17.30 – 17.45      Welk materiaal is snel te vinden?

17.30 – 18.00     Afsluiting met drankje en hapje: Welke werkvorm ga ik z.s.m. uitproberen? Contactinformatie en handouts

``Goede verteller, ter zake kundig, dit zet mij in beweging, inspirerend, materiaal is direct toepasbaar, fijn al die boeken erbij!``

Wanneer en waar?

Voor individuele deelnemers zullen deze trainingen op vrijdag 11 september en 9 oktober 2020 gegeven worden op onze trainingslocatie S2M Amersfoort CS. Neem voor incompany trainingen contact op met Het Leesbureau via dit formulier (ook hiernaast rechts). De locatie die Het Leesbureau heeft geselecteerd is een inspirerende en goed geoutilleerde trainingslocatie, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Praktische informatie

Maximale groepsgrootte 16 deelnemers.
Inclusief een overzicht van werkvormen, een literatuurlijst, diverse werkbladen en achtergrondmateriaal. Volg nu meteen al de maandelijkse podcast ‘VO-leest’ en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Via het online platform van ‘VO-Leest!’ kun je eveneens meteen al deelnemen aan inhoudelijke discussies over literatuuronderwijs en maak je gebruik van elkaars expertise en ervaringen.

Prijs

Standaardprijs per deelnemer: € 195.00 (incl. btw)
Early Bird Ticket bij aanmelding tenminste 6 weken vóór de trainingsdatum: € 175.00 (incl. btw). Maak gebruik van het professionaliseringsbudget van de school!

Kortingsregeling

Bij aanmelding van minimaal 3 deelnemers voor een en dezelfde training ontvangt elke deelnemer 10% korting. Deze korting is alleen geldig bij tegelijk inschrijven via dit formulier (ook hiernaast rechts). De korting geldt op de vaste basisprijs en geldt niet voor het Early Bird Ticket.

Deze training boeken op eigen schoollocatie

Alle trainingen van Het Leesbureau kunnen ook op school gegeven worden. Natuurlijk wordt er dan overlegd over maatwerk, zoals . niveaus, soorten werkvormen of eventueel gevoelige thema’s.

De prijs voor een incompany training is € 895.00 exclusief btw en reiskosten. Een incompany training is dus vaak al interessant vanaf 5 of 6 deelnemers.Vraag daarom altijd vrijblijvend informatie aan.

Neem hiertoe contact op met Het Leesbureau via het dit formulier (ook hiernaast rechts).